Sammuttimet

Valmistajat

INFO

Sammuttimet
Peltacon laajasta käsisammutinvalikoimasta löytyy sammutin moniin kohteisiin ja käyttöolosuhteisiin. Kaikki Peltafire -käsisammuttimet ovat CE-merkittyjä ja ne on testattu / hyväksytty EN 3-7 käsisammutinstandardin mukaan.

Käsisammuttimet luokitellaan testaamalla eri teholuokkiin sammutettavan aineen mukaan:
A hehku- ja kuitupalot kuten puu, tekstiilit
B nestepalot kuten bensiini, öljy, muovi
C kaasupalot
D metallipalot
F rasvapalot

A, B ja F -luokkien eteen merkitään lisäksi numero: mitä suurempi numero sitä tehokkaampi sammutin.

Sammuttimet

Alatuoteryhmät

 • Jauhesammuttimet
  Jauhesammutin on markkinoiden yleisin ja tunnetuin sammutintyyppi. Jauhesammutin soveltuu lähes kaikkien palojen sammuttamiseen, ja laajan käyttölämpötila-alueensa ansiosta sammutin soveltuu sekä kylmiin, että lämpimiin tiloihin. Yleisimpiä käyttökohteita ajoneuvot, veneet ja teollisuuskiinteistöt. Tulitöihin ABC-luokan jauhesammutin on ainoa hyväksytty sammutintyyppi.

  Jauhe ei johda sähköä, joten jauhesammutinta on turvallista käyttää sähkölaitteiden kanssa, joiden jännite on korkeintaan 1000 V. Jauhe on pakkasenkestävää, ja sammutinta voidaankin käyttää -30°–+60 °C:ssa.
 • Muut sammuttimet
  Muut sammutin vaihtoehdot.
 • Nestesammuttimet
  Peltafiren nestesammutin on oiva valinta sisätilojen sammuttimeksi kun halutaan varmistaa korkea sammutusteho sekä minimoida syntyvät siivouskustannukset. Kaikissa Peltafire nestesammuttimissa on myös F-paloluokka, ja jolloin ne soveltuvat myös rasvapalojen sammuttamiseen (elintarvikerasvat, uppopaistoaltaat / ruokaöljy). Nestesammuttimella voidaan sammuttaa myös sähköpalo 1000 V asti 1 metrin etäisyydeltä.
 • Tarvikkeet