Sammuttimet

Valmistajat

INFO

Sammuttimet
Peltacon laajasta käsisammutinvalikoimasta löytyy sammutin moniin kohteisiin ja käyttöolosuhteisiin. Kaikki Peltafire -käsisammuttimet ovat CE-merkittyjä ja ne on testattu / hyväksytty EN 3-7 käsisammutinstandardin mukaan.

Käsisammuttimet luokitellaan testaamalla eri teholuokkiin sammutettavan aineen mukaan:
A hehku- ja kuitupalot kuten puu, tekstiilit
B nestepalot kuten bensiini, öljy, muovi
C kaasupalot
D metallipalot
F rasvapalot

A, B ja F -luokkien eteen merkitään lisäksi numero: mitä suurempi numero sitä tehokkaampi sammutin.

Peltacon palosammutinvalikoimasta löytyy myös 5kg hiilidioksidisammuttimia sekä automaattisammuttimia. 6kg sammutin sopii varastoihin ja muihin pienempiin kiinteistöihin sekä ajoneuvoihin ja veneisiin. Teollisuuden tarpeisiin soveltuu isompi 12kg sammutin.

Sammuttimet

Alatuoteryhmät

 • Jauhesammuttimet
  Jauhesammutin on markkinoiden yleisin ja tunnetuin sammutintyyppi. Jauhesammutin soveltuu lähes kaikkien palojen sammuttamiseen, ja laajan käyttölämpötila-alueensa ansiosta sammutin soveltuu sekä kylmiin, että lämpimiin tiloihin. Yleisimpiä käyttökohteita ajoneuvot, veneet ja teollisuuskiinteistöt. Tulitöihin ABC-luokan jauhesammutin on ainoa hyväksytty sammutintyyppi.

  Jauhe ei johda sähköä, joten jauhesammutinta on turvallista käyttää sähkölaitteiden kanssa, joiden jännite on korkeintaan 1000 V. Jauhe on pakkasenkestävää, ja sammutinta voidaankin käyttää -30°?+60 °C:ssa. Jauhesammuttimen käyttöikä on 10 vuotta, minkä jälkeen se tulee huoltaa.

  Peltacon valikoimasta löytyy 2kg, 6kg sekä 12kg jauhesammuttimia.
 • Muut sammuttimet
  Muut sammutin vaihtoehdot.
 • Nestesammuttimet
  Peltafiren nestesammutin on oiva valinta sisätilojen sammuttimeksi kun halutaan varmistaa korkea sammutusteho sekä minimoida syntyvät siivouskustannukset. Tämän vuoksi nestesammutin on toimiva ratkaisu kotiin ja toimistotiloihin. Kaikissa Peltafire nestesammuttimissa on myös F-paloluokka, ja jolloin ne soveltuvat myös rasvapalojen sammuttamiseen (elintarvikerasvat, uppopaistoaltaat / ruokaöljy). Nestesammuttimella voidaan sammuttaa myös sähköpalo 1000 V asti 1 metrin etäisyydeltä.

  Peltacon valikoimasta löytyy 2L, 6L sekä 9L nestesammuttimia. Kaikissa sammuttimissa on ABF-luokitus.
 • Tarvikkeet